mandag den 25. september 2017

Et bud på en træningsplan

Jeg er gået fra grøn til rød farve. Som beskrevet i et tidligere indlæg laver jeg både en træningsplan for de kommende uge og en log, hvor jeg plotter min træning ind. På billedet kan du se et udsnit af denne log for de første par uger af januar. De grønne rækker symboliserer hviledag. Dette er ikke tilfældigt.
Da jeg sidste år trænede op til den halve ironman havde jeg en tilsvarende log. Her farvede jeg de dage, hvor jeg ikke trænede med rød. Det var en negativ ting for mig ikke at træne. Hvad enten de skyldtes sygdom, familieforpligtigelser eller andet, så var det altid noget, der nagede og gav dårlig samvittighed.
Det er ikke sådan længere. Symbolsk er farver jeg disse rækker grønne nu, og mentalt så prioriterer jeg faktisk dage uden træning. Kroppen har brug for hviledage, og det kan være farligt at negligere. I øjeblikket har jeg ca. én hviledag om ugen, hvor jeg kører helt uden træning, og ofte også en restitutionsdag, hvor jeg småløber eller tager en let spinningtime for at få blodomløbet i gang.
Ved at lave en træningsplan kan jeg lægge denne hviledag på en travl arbejdsdag eller på en dag i weekenden, hvor jeg forventer tømmermænd. Det fungerer for mig i øjeblikket, og det håber jeg, at det bliver ved med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

3 faresignaler du skal tage seriøst i starten af din træning

https://alt-om-skoenhed.blogspot.com https://analytics-online.blogspot.com https://badevaerelser.blogspot.com https://boligindretni...